Криоклиника в Москва предлага съхранение на мъртви тела и възкресяване след неопределено време. Консервирайки човешкото тяло в течен азот, крионавтите се надяват, че то ще бъде възкресено от технологиите на далечното бъдеще.

Криониката е едно от най-спорните направления на практическата дейност, което мнозина  отказват да признаят за наука.

Възможно ли е съживяване на замразен човек с помощта на технологии на бъдещето?

В специални камери учените замразяват починали хора, за да могат да ги съживят в бъдеще, когато се предполага, че медицината и биотехнологиите ще са решили някои от съществените проблеми на съвремието ни. Цената на услугата, която няма гаранционен срок, е между 10 и 30 хиляди долара.

Какво става с душата и с тялото на човека след смъртта?

„Крио Рус" е единствената подобна клиника извън САЩ.

До два часа след обявяването на смъртта, роднините на починалия трябва да изпратят тялото или само мозъка му в клиниката. Те остават на съхранение за неопределено време в специални камери. При температура минус 196 градуса по Целзий те са под постоянното въздействие на течен азот, който ги охлажда и спира физическия разпад.

Психолози доказаха, че има живот след смъртта

В хладилните камери на клиниката вече се съхраняват четири тела и мозъците на осем човека.

Симулатор на смъртта показва какво е да умреш (ВИДЕО)

Възможността за пробуждане на мъртво човешко тяло след дълъг период на замразяване сега звучи като научна фантастика. Доста експерти са убедени, че ще е нужно доста време за усъвършенстване на технологиите и медицината. Въпреки това обаче смъртта ще си остане необратим процес.