Варненска ромка обвинена за зловещо убийство на мъжа си в Гърция
Варненска ромка обвинена за зловещо убийство на мъжа си в Гърция / снимки: „Български новини”

49-годишната ромка от Варна Анелия Александрова е обвинена за убийството на бившия си съпруг Василис Кокинис, чийто труп бе открит във фризер в атинското предградие Калитеа. Гръцките власти приключиха разследването на престъплението, извършено преди две години.

Освен Анелия, която се издирва, обвинени още са друга 26-годишна българка, 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, намиращ се в гръцки затвор за множество престъпления. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънеца в уговаряне и поръчка на извършеното жестоко убийство, съобщава изданието „Български новини”.

Трупът на жертвата бе намерен през 2015 г. от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента в предградието  с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българската гражданка, която живеела в него. Във фризера в жилището открил тялото на 63-годишния Василис, което било с вързани ръце и крака, а устата - запушена с тиксо.

Варненска ромка обвинена за зловещо убийство на мъжа си в Гърция
netinfo

Според съдебния лекар тялото на пенсионирания моряк е престояло повече от година в ембрионална поза.

В процеса на разследване е установено, че убийството има пряка връзка с 230 000 евро, които изчезнали. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на Анелия и  Василис от бащата на ромката и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката.

От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето  за България.

По същото време братът на жертвата информирал полицията за изчезването на 63-годишния мъж.

Според източници двойката се разделила около три месеца преди изчезването на мъжа. След раздялата той се преместил в друг свой апартамент на улица „Аристотелус” в Калитеа.