„Солидарност Швейцария – Източна Европа” направи дарение на Дома за стари хора в с. Добромирка
„Солидарност Швейцария – Източна Европа” направи дарение на Дома за стари хора в с. Добромирка / 100 вести

Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа” направи солидно дарение на Дома за стари хора в с. Добромирка, пише във водещата си статия днес вестник 100 вести, като се позовава на казаното от президента на сдружението Андреас Сьони, който е начело на делегацията от швейцарски доброволци в България.

Срещата се проведе в Трявна и то не случайно. От Трявна е единственият българският представител на сдружението Боряна Налетова, с чиято помощ и съдействие се осъществява дарителската дейност на швейцарците към български болници и социални домове.

Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа” е основано през 2005 г. и вече десет години се ангажира с дарителска дейност и кампании само за България. До момента е осъществило близо 50 хуманитарни проекта, като са предоставени да- рения на болници, домове за възрастни хора общини, SOS – детски селища, пожарни команди и т.н. в различни региони - София, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца.

„При сегашното си по- сещение ние направихме дарение на Дома за стари хора в с. Добромирка. Дарихме специлизирани легла, цялостно оборудване на трапезарията на дома – маси, столове, инвалидни колички, патерици, бастуни и други помощни средства за обитателите на дома", съобщава за вестник 100 вести Андреас Сьони.