Депутатът Цвeта Караянчева: Е, то Пекин е във Виетнам
Депутатът Цвeта Караянчева: Е, то Пекин е във Виетнам / БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева днес в спор с БСП от парламентарната трибуна уверено обяви, че столицата на най-голямата азиатска държава Китай се намира във Виетнам.

Държавата се подготвя да тегли нов заем от 1,2 млрд. лв.

"Ясно е, че БСП е тръгнала наред да сваля правителството, само че с лъжи и манипулации няма как да стане", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ в декларация, която прочете от парламентарната трибуна, в отговор на декларация на "БСП лява България" от миналата седмица за усвояването на европейските средства.

Караянчева заяви, че ако е вярно, че късата памет гарантира дълъг живот, колегите й от БСП са си гарантирали безсмъртие. "Историческата заслуга за замразяването на фондовете през 2008 г. беше точно ваша", обърна се тя към социалистите.

"Всички се изсмяхме на това, което говори г-жа Корнелия Нинова. Историческата заслуга за замразяването на фондовете се дължи на БСП. Недоумявам и тази загриженост на БСП за похарчените евросредства. Единствената лента, която преряза Пламен Орешарски, е на ресторант в Пекин", заяви Караянчева.

Председателят на парламента Цецка Цачева в този момент обаче я поправи, че лентата била във Виетнам.

"Е, то Пекин е във Виетнам", отвърна Караянчева.

"Не използвайте агресивната партийна риторика като смокинов лист, който да прикрива експертната и електоралната Ви немощ", обърна се още Караянчева към колегите си от БСП.