За гостите и жителите на Казанлък събота ще предложи множество лакомства и кулинарни специалитети в празничната програма на Фестивала на розата 2016. В любимия на казанлъчани парк Ути Бъчваров ще бъде в компанията
на изложбата „Хлябът на българина - обред, бит и вяра", като и двете мероприятия предвиждат и дегустация. Хре
Атрактивният готвач е обещал гостуване с огромния си меден готварски казан, който тежи 1 тон. Фантастичният фасул, който сготви за парижани в световноизвестния голям съд за готвене сега Ути ще предложи на казанлъчани. Като започне приготовления от сутринта, около обяд посетителите на „Розаруима" ще похапнат една измежду над 3 000-те порцийки майсторски приготвен от фасул.
Студеният чай от рози ще бъде комбиниран с мед и много български билки за тонус на всички гости и жители на Казанлък в празничния 4-ти юни от програмата на Фестивала на розата 2016.
Друг акцент в пъстрия календар от събития е представянето на най-свежите видове вина във Фестивала на виното Розе 2016. Началото е в 10,00ч. и ще продължи до 19,00ч. Все повече и повече производители и ценители на ароматната напитка оригинално представят постиженията на своите винарски изби именно в Казанлък в празничните дни на
розата.
По избор, в комбинация ще бъдат достъпни различни видове сирена, достойни за конкуренция с прочутите френски изделия.
Празничната програма продължава с много тацни на площад „Севтополис" във втората половина на деня.
В парк „Розариум" от 18:00 ч. всички желаещи могат да се включат в ритмичната ЗУМБА „Танцувай с нас!".