Репортерка от ЦУТНТ – с приз за декупаж
Репортерка от ЦУТНТ – с приз за декупаж / ЦУТНТ-Разград

Биана Кирилова от клуб „Репортери“ към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Разград спечели награда от национален конкурс за приложно изкуство.

Третото място от конкурса „Земята наш дом“ е присъдено на деветокласничката от ПТГ"Шандор Петьофи"-Разград за творба, изработена с техниката декупаж. Конкурсът е част от ХХV Международен екологичен форум „Сребърна“, организиран от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Фондация „Еврика“, РИО – Силистра, Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе и Обединен детски комплекс – Силистра, посветен е на 5 юни – Световния ден на околната среда.

Техниката декупаж е хоби на тийнейджърите от клубовете „Репортери“ и „Слово“  с ръководител Веселина Йотова.  Клубът печели за втори път награда с тази техника. Миналата година на Националния конкурс „Здравей, ваканция! Ваканция с кока-кола“, организиран от МОН и ОДК – Благоевград  в раздел „Приложно изкуство“ му бе присъдена  колективна поощрителна награда.

Репортерка от ЦУТНТ  с приз за декупаж
netinfo

Творбата на Биана, с която участва в конкурса „Земята – наш дом“, представя един красив свят, където съжителстват различни растения и животни, за които Земята е един прекрасен дом. Посланието на младата репортерка на ЦУТНТ, е че това богатство трябва да се цени и пази от хората.