Д-р Мариян Ананиев е новият управител на ДКЦ -1
Д-р Мариян Ананиев е новият управител на ДКЦ -1 / Дарик Добрич,архив

Бившият директор на добричката болница д-р Мариян Ананиев поема управлението на ДКЦ-1 в Добрич. Решението за това е гласувано на Общо събрание на здравното заведение. Д-р Ананиев е класиран на първо място в конкурса за избор на управител на ДКЦ-1, а Общото събрание е одобрило този избор и е упълномощило кмета на Добрич да сключи договор за управление на дружеството с новия управител.

По време на събранието е приет годишният финансов отчет на здравното заведение за 2015г., като е решено от печалбата да не се отчислява дивидент за съдружниците, а тя да се използва за вноски по изплащането на дигитален мамограф.

На събранието са присъствали Магдалена Белчева и Йордан Белчев, които притежават 9.28% от капитала на дружеството и кметът Йордан Йорданов, като представител на община Добрич - с  81.44% от капитала.

В конкурса за управител на ДКЦ-1 се включиха трима кандидати. Освен Ананиев, за мястото кандидатстваха досегашният управител на здравното заведение д-р Велина Комарева и общопрактикуващият лекар д-р Данчо Минчев.