Вярвайте на всичко, което прочетете или чуете ? Има много неща, които сме приели за даденост, но те просто не са истина.

Вижте някои от най-разпространените митoвете, които не са истина

Курабийките с късметчета са китайска традиция

Курабиите с късметче са измислени и пренесени в САЩ от японците. В Китай се срещат изключително рядко и биват възприемани като символ на американската кухня.

Най-големите лъжи и митове за диетите

Ако ходиш гол ще се разболееш

Първо, настинките и грипът са причинени от вируси. Температерата изобщо не повлиява на вирусите или на възможността на тялото да се съпротивлява. Факте, е че е по-възможно да се разболееш в къщи.

Студеното време те разболява

Не, отново студеното време няма нищо общо с болестите. Единствената причина грипът да е по-активен през зимата е защото влажността на въздуха е по-ниска. Това изсушава ноздирте и става по-лесно за вирусите да те атакуват.

Пет популярни мита за здравословните храни

Повечето от телесната температура излиза през главата

Това е вярно само за хората с празна глава. Този мит произлиза от един наръчник за оцеляване през 70-те години, в който се казва, че повече от 40% от телесната температура се губи от главата. Истината е, че през ръцете се губи точно толкова топлина, колкото и през главата. Просто главата е по открита и вероятно създава илюзията, че повече топилна се губи от там.

Митове и истини за брадатите феи, наречени леприкони

Кофеинът те дехидратира.

Това не е вярно. Въпреки че има лек ефект на диуретик, това не е чак толкова значително, че да те дехидратира. Пийте кафе спокойно.
Захарта предизвиква хиперактивност у децата
Проучвания сочат, че няма разлики в поведението между деца, които консумират много захар, и такива, които не приемат почти никаква.

Алкохолът те затопля

Всъщност е по-вероятно да намали телесната температура. Причината за съществуването на този мит, е, че всъщност алкохолът разширява кръвоносните съдове по повърхността на кожата, което дава чувство на топлина.

Вижте още във видеото.