За първи път показват вкусът на балканската скара с пищен фестивал в Стара Загора
За първи път показват вкусът на балканската скара с пищен фестивал в Стара Загора / Община Стара Загора

Официално снощи бе открит Фестивал на балканската скара „Stara Zagora mezi" в новия парк в кв. „Казански".

„Успяхме да създадем това удоволствие за старозагорци и да направим така, че всеки да има възможност да се наслади на различни музикални, спортни и кулинарни програми", каза от сцената зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

„Община Стара Загора осигури участието на много фолклорни групи и състави от всички възрасти, за да покажем нашите талантливи съграждани. Стара Загора заслужава да заеме челно място в националното турне на фестивала по брой участници и посетители!", подчерта Иванка Сотирова.

Благодарности към съорганизаторите, както и поздрав към всички присъстващи, отправи и зам.-кметът Красимира Чахова.

Още през първия си ден фестивалът събра малки и големи любители на кулинарните изкушения, спортните забавления и надпревари, шарените атракциони и балкански ритми. Вечерната програма завърши с концерт на „Трубачи Цариброд" и Гъмзата.

Фестивалната програма продължава днес с турнири, томболи, танцови уъркшопи и спортни демонстрации и ще завърши с гръцка музика. Поздрав към старозагорци ще отправят Люси и Андреас.

Организатори на четиридневната фиеста са Община Стара Загора, Фондация „Румънеца и Енчев" , музикална компания "Селект Мюзик Медиа" и ПФК „Берое".