Община Сливен заделя средства за приоритетни дейности
Община Сливен заделя средства за приоритетни дейности / Dariknews.bg, архив

Община Сливен заделя средства за приоритетни дейности, съобщи кметът Стефан Радев. "Именно затова от общинския бюджет пари се отпускат за най - неотложните дейности", поясни кметът. ч.

Така през тази година ще бъдат заделени 170 000 лв. за асфалтиране в града и още 140 000 лв. за селата.

Община Сливен има натрупани задължения към доставчици на услуги. Така задълженията към фирмата за озеленяване са над 1 млн. лв. и кметът изрази съмнения, че те ще продължат да изпълняват възлаганите от Общината поръчки.

Над 1 млн. лв. са необходими за подмяна на контейнерите за смет, а задълженията, натрупани към сметосъбиращата фирма са над 5 млн. лв. "Не са разплатени и последните контейнери", уточни кметът Стефан Радев.

„При условие, че дължим над 5 млн. лева на фирмата по чистота, е ясно, че ентусиазмът да се поставят нови контейнери не е голям", каза още той. Кметът коментира, че проектът за подземните контейнери за смет от преди няколко години не е финализиран. Има неразплатена част по изпълнението му, а някои от строителните работи са без разрешителни. Стефан Радев коментира и новата Наредба за обществения ред на територията на община Сливен относно забраната за движение на превозни средства с животинска тяга в града, Той заяви, че към момента е твърде рано да се прави анализ относно ефекта й. "Ще има период, в който ще се види как ще се прилага тя. Едва след това ще могат да се правят анализи за ефекта от нея. Смятам, че сега е твърде рано", каза той.

По думите му, що се отнася до изискванията, за него посоката е правилна.„Критерият, е дали по-големият интерес - този на общността, надделява над личния интерес, и ако е така, регулациите и нормите трябва да защитават по-големия обществен интерес. Не винаги е лесно, не винаги е гладко, но според мен трябва да държим посоката и правилния път", каза още градоначалникът.