Започва полагането на маркировката по общинската пътна мрежа в Дупница
Започва полагането на маркировката по общинската пътна мрежа в Дупница / netinfo

Следващата седмица ще започне полагане на маркировката по общинската пътна мрежа в Дупница, това съобщи Мая Спасова, директор Дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност".
Маркировката ще бъде подновена по общинската пътна мрежа в Дупница, като ще се започне от централните улици и ще се продължи по кварталите обясни Мая Спасова. Очаква се отново да бъде заличена пешеходната пътека пред полицията. Тя беше премахната с решение на Комисията по безопасност към община Дупница, беше заличена с боя, която обаче се изтри.
Ще бъде изпратено писмо до Областно пътно управление Кюстендил, с което да се напомни на структурата, че те трябва да освежат маркировката по мрежата, за която отговарят.
Мая Спасова коментира и темата за предстоящата кампания за почистване на 4 юни.
6 дупнишки фирми досега са заявили желание да се включат в кампанията. Със собствена техника и служители ще почистят някои от нерегламентираните сметища в района на Дупница.
Голяма част от нерегламентираните сметища са почистени, но на тяхно място се образуват нови коментира Мая Спасова. Има обаче наложени санкции, на установени нарушители, като санкциите и проверките ще продължат.