Оставят в ареста обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча, той стопил 30 кг
Оставят в ареста обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча, той стопил 30 кг / DarikNews.bg, Кирил Кирилов

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.

Според магистратите здравословното състояние на мъжа не пречи да бъде задържан под стража. По време на заседанието защитата обяви, че пострадалата целенасочено лъже и по време на трите разпита е давала противоречиви показания.

Лекуват Иван Евстатиев в психиатрична клиника

Адвокат Ташкена Колчева коментира, че не е имало изнасилване, а сексуалният акт е бил доброволен, което е било заявено и от самата девойка по време на първия разпит. Преди решението на съда обвиняемият Евстатиев каза, че съжалява и иска по-лека мярка - парична гаранция или подписка.

На 26 май магистратите отложиха делото срещу бившия управник. Защитата му пледира за освобождаване с подписка. Както и днес, главният мотив на Ташкена Колчева беше влошеното му здравословно състояние.

Майката на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване: Още се страхува

За по-малко от половин година обвиняемият е отслабнал между 30 и 35 кг. Преди средата на май Евстатиев беше изписан от психиатрията, където беше подложен на терапия заради тежка депресия.

През февруари беше лекуван две седмици в пазарджишка болница след прекаран микроинсулт.