Казанлъшката болница получи „Златна ябълка
Казанлъшката болница получи „Златна ябълка / Организатори

Национална мрежа за децата организира за шеста поредна година церемония за връчването на награди „Златна ябълка". Отличията са признание към усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Призовете бяха връчени в навечерието на Деня на детето 1 юни във Военния клуб в София.

Наградата „Болница" беше присъдена от журито на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" от град Казанлък за включването на социален работник в родилното отделение, който консултира бременните и майките, при които има риск от изоставяне на децата.

По проект „Прегръдка за всяко дете" на сдружение „Бъдеще за децата", финансиран по програма „Вяра в детето и семейството" на фондация „Лале", е изграден координационен механизъм за превенция на изоставянето между отдел „Закрила на детето"; МБАЛ - гр. Казанлък; община Казанлък и номиниращата организация „Бъдеще за децата". В рамките на споразумението МБАЛ Казанлък се ангажира да информира ОЗД и социалния работник от организацията за родилки, които са заявили желанието си да изоставят детето си, за изоставени новородени в родилно и за други деца в риск.
Сдружение „Бъдеще за децата" освен член на Мрежата е и част от Управителния й съвет.

Местната организация има право да се включи с номинации за всяка една от категориите за наградите „Златна ябълка".