Първи юни в Стралджа
Първи юни в Стралджа / община Стралджа

С игрите в детските градини, с подаръците на мама и татко, с разходката в Стралджа и почерпката с торта и сладолед, с настроението сред приятели, така премина Денят на детето в Стралжа.

По обяд детска глъчка имаше и в читалището, където по покана на общината с „Празнично шоу"гостува Държавен куклен театър Сливен. „За вас, деца, е нашият подарък с пожелание да растете здрави, да посещавате редовно училище, да се учите упорито и постоянно за радост и гордост на родителите и на учителите си. За да израснете като добри и способни хора!" поздрави малките кметът на общината Атанас Киров като ги увери, че общинското ръководство ще полага всички необходими грижи за това. В празничния Първи юни всяко дете получи като подарък и по един шоколад от общината.

Артистите от Куклен театър Сливен се постараха да превърнат шоуто в едно всеобщо забавление. С песни и игри, състезания и награди. Усмивките, щастието по лицата на децата бяха доказателството за прекрасните преживелици.

Първи юни в Стралджа
netinfo

Децата на Воденичане ще запомнят за винаги този Първи юни. Защото преживяванията, които им осигури Милен Ангелов, кмет на селото се оказаха много интересни. Всяко дете очаква на този ден почерпка или подаръци, но кметът реши към балоните и лакомствата да прибави един интересен разказ за портрета на стената - Апостола Васил Левски. Представи своя кабинет, работната обстановка и сподели желанието си родното село да се развива , да става привлекателно за децата и техните родители. „Мили деца, Първи юни е един много специален ден. Защото празнувате вие - малки и по-големи, добри и по-палави, умни и упорити, любознателни и талантливи. Вие, момчета и момичета сте надеждата на нас, възрастните, чрез вас виждаме утрешния ден и се надяваме той да е по-добър. Сигурни сме , че ще го направите такъв. Но дотогава трябва да се учите прилежно, да спортувате, да развивате талантите си. И да се изградите като хора, които ще уважаваме и на които ще се надяваме. Бъдете здрави, радвайте мама и татко с успехите си!" пожела на своите скъпи гости кметът.