Шофьор помете деца на колело, едното е със счупен череп
Шофьор помете деца на колело, едното е със счупен череп / снимка: Dariknews.bg, архив

Лека кола блъсна две деца на колело. Пътният инцидент е станал снощи около 19,00 часа на кръстовището на улиците "Звезда" и "Огоста", съобщиха от варненската полиция.

Зад волана на колата с марка „Опел" е бил 38-годишен варненец. По време на движението си той не се съобразил с рискови участници в движението - две деца, които излезли на пътното платно с детско колело на три гуми и ги блъснал.

Вследствие на инцидента едно от децата е получило фрактура на черепа и е настанено за лечение в болница "Св. Анна" с опасност за живота. Другото дете е с охлузна рана на бедрото.

Шофьор на лека кола „Хонда" не спря на „Стоп" и блъсна преминаващ велосипедист. Катастрофата е станала снощи около 18,00 часа на кръстовището на ул. "Мечтание" и бул. "Янош Хунияди".

Пострадалият колоездач е на 41 години, от Варна. Получил е контузия на дясното стъпало и лявата подбедрица. 51-годишният водач е от Полски Тръмбеш.

Лека кола „Опел" излетя от пътя и се заби в крайпътно дърво. При инцидента, станал вчера около 13,50 на пътя от „Повеляново" за Девня, са пострадали две пътнички - едната на 19 години, а другата непълнолетна, и двете от Девня. Получили са контузни наранявания, като непълнолетното момиче е настанено за наблюдение във варненската болница "Св. Анна" с разкъсно-контузна рана на дясното рамо.

25-годишният водач на колата, също от Девня, не е пострадал.