Шарено детство за най-малките в деня на детето
Шарено детство за най-малките в деня на детето / БГНЕС

С детски празник и стихове за деца писателят, носител на наградата за култура на Община Пловдив  и ректор Дим К. Дим (Димитър Димитров), ще представи най-новата си стихосбирка „Шарено детство“. Игрите на детската площадка , морето и ваканцията, майката и незабравимите рождени дни са малка част от детските вълнения разказани в рими в първите две книжки от поредицата „Шарено детство“ - „Ябълка“ и „Розата“.

Стиховете са плод на творческото вдъхновение на автора от шестгодишната му дъщеря и малчуганите от хор „Омайниче“, които ще бъдат и  специални гости на празника. Заедно с диригента на хора  Таня Орманов, актрисата от кукления театър Емилия Копчева и художничката Гергана Стаматова представянето на стихотворенията обещава да се превърне в истинско първоюнско тържество.

Гости на събитието ще бъде кметът на район "Северен" Ральо Ралеви Начо Христосков - председател на Дружеството на Пловдивските писатели.

Песни и стихове, весели игри и лакомства очакват всички малчугани и ценители на детската поезия на в Аудитория VII на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив.