Детски усмивки грейнаха по дърветата в търновски парк
Детски усмивки грейнаха по дърветата в търновски парк / DarikNews.bg

Десетки детски усмивки грейнаха по дърветата в парк “Марно поле” във Велико Търново. Големи рисунки на весели малчугани бяха разлепени из зеленото пространство и предизвикаха радост и слънчево настроение сред минувачите.

Пъстрата инициатива е на Ателието по керамика към Младежкия дом в старата столица и е посветена на Деня на детето- 1 юни. В акцията се включиха 24 възпитаници на ръководителя на Ателието Гергана Пенова, които са на възраст между 5 и 14 години.

“Децата изобразиха себе си на рисунките, затова и произведенията са толкова големи, колкото самите малчугани. Това е симпатичен поздрав към децата и техните родители. В този хубав ден, обикаляйки парка, да виждат хубава усмивка, надничаща зад всяко дърво”, каза Гергана Пенова.

Тя съобщи, че на 7 юни от 17:30 ч. в Изложбените зали Рафаел Михайлов, Ателието по керамика ще открие експозиция със своите последни произведения. Инициативата ще има и послание, насочено срещу слуховете за закриване на специалността “Скулптура” във ВТУ.

“Като възпитаник на университета заставам зад идеята, че това не би било добре да се случи”, категорична бе Гергана Пенова.