Полицията в Русе е задържала съпруга на убитата жена, която бе открита вчера вечерта на пътя Русе-Бяла, малко преди разклона за село Пиргово. Това заявиха от областната дирекция на МВР в града.

Откриха труп край главния път Русе - София

Вчера около 18:40 ч. на тел. 112 е получено обаждане от мъж, който заявил, че е убил съпругата си на главния път Русе-Бяла, преди разклона за село Пиргово. Изпратеният на място полицейски екип установява в района на обръщалото на автобусна линия 16, вдясно на пътното платно в тревната площ, лек автомобил "БМВ" с русенска регистрация с включени аварийни светлини. На около 80 метра от колата, в посока към Русе, на пътя е открито тялото на жената. По него имало прободни рани.

Установено е, че трупът е на 27-годишна жена, а мъжът, който е подал сигнала, е на 33 години. Двамата са съпрузи.

По-късно вечерта полицаите са задържали 33-годишния мъж в село Пиргово.

От Русенската окръжна прокуратура съобщиха, че жената е пътувала в автомобила заедно с мъж, който я е ранил с нож. След като слязла от колата в движение, започнала да тича в обратна посока - към Русе. Тогава била настигната от мъжа и ранена още няколко пъти.

Разследването по случая продължава. Води се досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.