Пожар в административна сграда в Хасково (ВИДЕО)
Пожар в административна сграда в Хасково (ВИДЕО) / Дарик радио-Хасково

Мълния е запалила административна сграда на ул. "Георги Бенковски" в Хасково малко след 19 часа. Няколко пожарни коли пристигнаха на мястото. Няма пострадали. Една жена е била леко обгазена, след като е била извадена с помощта на пожарникарите от горящата сграда. Тя отказала да се евакуира доброволно и след около час преговори бе свалена с автомеханична стълба на пожарникарите.

Все още не се знае със сигурност какво точно е предизвикало пожара, но една от най-вероятните причини е мълния. Пламъците са тръгнали от сутерена, а в сградата все още е имало служители. Един от тях- с 4-годишното си дете. Всички са излезли на терасата, откъдето със стълба са били евакуирани от пожарникарите.

Пожар в административна сграда в Хасково (ВИДЕО)
netinfo

По първоначална информация пожарът е възникнал веднага след гръмотевичната буря в Хасково. Предполага се, че мълния е ударила сградата. След токов удар пламъците са обхванали сървърното помещение на фирма интернет-доставчик.Районът бе отцепен до овладяване на ситуацията. Нанесени са сериозни материални щети и абонатите на фирмата са без кабелна телевизия, на места има проблеми и с интернет. Екипите вече работят по отстраняване на аварията.

Пожар в административна сграда в Хасково (ВИДЕО)
netinfo

Според собствениците сградата, която е нова, е разполагала с всички защити срещу гръмотевични бури. Щетите тепърва ще се изчисляват, но сградата и техниката в нея са били застраховани. Пожарникари успяха да извадят служителка на фирмата, която бе на третия етаж, разказва Нова телевизия: