Руски полицаи ще помагат във Франция по време на Евро 2016
Руски полицаи ще помагат във Франция по време на Евро 2016 / DarikNews.bg, архив

Руски полицаи ще помагат на колегите си във Франция за безопасността на Евро 2016.

Всичко Европейското първенство във Франция следете в Gong.bg

От министерството на вътрешните работи на Русия отправиха предложение към френските власти, руски полицаи да помагат на френските си колеги по време на подготовката и провеждането на европейското. Руските полицаи ще се намират във Франция по време на всички изяви на руския национален отбор.

САЩ вече предупреди гражданите си, че това лято се очакват терористични атентати по време на Евро 2016, което ще се проведе във Франция.

Държавният департамент предупреди за заплаха от възможни нападения, цели на които могат да станат туристически обекти, ресторанти, търговски центрове и общественият транспорт, предаде Ройтерс. Предупреждението за опасност при пътуване се отнася за периода до 31 август.

"Големият брой туристи, които посещават Европа през летните месеци, ще предостави повече мишени на терористите, планиращи нападения на обществени места, особено при големи събития", се посочва в съобщението на Държавния департамент.

Възможни са атаки и срещу Световните дни на католическата младеж, които ще се проведат в Полша от 26 до 31 юли, съобщи ТАСС.

БНТ и Нова телевизия в партньорство за УЕФА ЕВРО 2016

Европейското първенство стартира на 10 юни и ще продължи до 10 юли. Във Франция ще се съберат най-добрите отбори на Стария континент. Очакват се стотици хиляди фенове да посетят мероприятието.

Източник: БГНЕС