Идват дъжд, гръмотевици и градушки
Идват дъжд, гръмотевици и градушки / Thinkstock/Getty Images

От средата на седмицата нататък в следващите дни се очакват валежи в следобедните часове, сочи средносрочната прогноза, базирана на компютърни модели, представена в "Дарик кафе".

Над Турция зона на ниско атмосферно влияние ще обуславя времето, като това ще донесе следобедни валежи над страната ни от четвъртък.

Във вторник времето ще се запази относително стабилно, като в следобедните часове над някои планински райони в източната част на страната е възможно да има превалявания от дъжд с гръмотевици.

Какво време ни очаква през юни?

В сряда времето ще е предимно слънчево, но през нощта срещу четвъртък ще има смущение, а след това всеки следобед ще очакваме валежи с усилване на вятъра, гръмотевична активност, а на места са възможни градушки. Времето ще се задържи такова почти през цялата следваща седмица.

Време като за плаж обещават синоптиците през юни, но и градушки

Температурите ще останат нормални за сезона, не ни очакват горещини. Те ще да бъдат в диапазона 25-30 градуса за страната. На места ще паднат до 22-24 градуса. В Източна Тракия и покрай Дунав ще е по-топло, а по високите западни полета - по-хладно.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg