Децата от Онкохематологично отделение към УМБАЛ „Свети Георги“ подариха картина на Владо Николов в знак на благодарност
Децата от Онкохематологично отделение към УМБАЛ „Свети Георги“ подариха картина на Владо Николов в знак на благодарност / netinfo

Децата от Онкохематологично отделение към УМБАЛ „Свети Георги“ в град Пловдив изразиха специалната си благодарност към знаменития лидер на българските национали по волейбол Владимир Николов. Малчуганите подариха собственоръчно изрисувана картина в знак на благодарност за дарението, което получиха от именития диагонал по време на бенефисния спектакъл „Моята игра“.

Както беше обявено, волейболистът дари част от приходите на събитието, а именно сумата от 50 000 лева за благородната кауза. С парите вече са закупени три апарата за затопляне на инфузионни разтвори с технология Smartheat и 272 броя педиатрични индивидуални сетове от фирма „Сервизмед“ ООД, както и специални медикаменти от „Софарма Трейдинг“ АД, които значително ще подпомогнат лечението на децата в болница „Свети Георги“.

Техниката и медикаментите ще бъдат на разположение на служителите в лечебното заведение до месец - два, веднага след като бъдат доставени от чужбина.

 

„Сърдечни благодарности, че направихте нашия свят по-добър!“ – написаха децата от Онкохематологичното отделение на собственоръчно изработеното пано, върху което поставиха отпечатъци и от дланите си.