Последни дни за ремонт на първия етап на бул. „Васил Априлов“
Последни дни за ремонт на първия етап на бул. „Васил Априлов“ / Дарик архив

В средата на другата седмица, ако няма дъждове, ще е готов ремонта на бул. „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до ул. „Любен Каравелов“. Това обяви в ефира на Дарик радио кметът на пловдивския район Централен Георги Стаменов. По думите му, вече е започнало полагането на асфалт, което ще продължи и утре. След това ще се монтират табелите и указателните знаци, ще се положи и пътната маркировка.

Намираме разбиране от гражданите, защото виждат, че се работи“, каза Стаменов. Той обясни, че първоначалната дата, обявена от местната власт за финализиране на първия етап от ремонта на булеварда, която беше 6 май, се е забавила заради дъждовния месец. „Има технологични изисквания за полагане на асфалта. Знаете, че се правиха и археологически проучвания“, коментира кметът.

След приключване на първия етап, започва работа по отсечката на ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Руски“.  Очаква се тя да приключи между 1 и 15 юли. През лятото ще се ремонтира втората част на бул. „Васил Априлов“ от ул. „Любен Каравелов“ до „Пещерско шосе“.

От средата на юни започва и изграждането на паркинги, съобщи още Стаменов.

По повод инцидента с детето, ухапано от змия в парка зад Природонаучния музей вчера Георги Стаменов уточни, че се касае за водно змийче, което не е опасно. То е било в парка поради растителността, допълни районният кмет и уточни, че площите са проверени и в тях не са установени други змии. По думите му, ако се наложи, в парковите пространства може да се заселят таралежи, които по естествен начин да се справят с подобни влечуги.

още можете да чуете на darikradio.bg