До 50% отстъпка от цената на билетите от новия сезон на ДКТИван Радоев
До 50% отстъпка от цената на билетите от новия сезон на ДКТИван Радоев / dariknews.archive

Първата си пресконференция с журналисти новият директор на ДКТ"Иван Радоев" в Плевен Васил Василев направи на самата сцена в театъра, защото: "Това е най-важното място в един театър. От тук се раждат всички хубави неща, и сцената е причината да има публика". Васил Василев добави, че целта е да се покаже красотата на плевенския театър и да се предизвикат плевенчани с радост да идват тук.

В срещата с медиите участва и Александър Ткачов - режисьор на куклената пиеса „Тигърчето Спас и малкото-голямо слонче" по сценарий на Рада Москова, чиято премиера предстои в средата на юни.

„Започнахме с детско, с намерение „мечти", и очакваме реализацията на всяка една наша мечта, която сме си поставили", каза Васил Василев.

Той обясни, че още с встъпването си в длъжност преди малко повече от месец, заедно с екипа си е опитал прилагането на гъвкава политика, целяща привличане на зрителския интерес под формата на поканата „Двама с един билет", която почитателите на театралното изкуство вече познават от майските празници, част от които беше и празникът на Плевен.
Тази политика ще продължи и през месец юни за децата на плевенчани и така „Двама с един билет" ще продължи за всички детски представления, които ще започват всеки ден от 18:00 часа. Премиерите на „Тигърчето Спас и малкото-голямо слонче" ще са на 16 и 17 юни.

Малко след това - на 20 юни започват репетициите за постановка на драматичния състав с режисьор-постановчик Лили Абаджиева и сценограф Васил Абаджиев.

Директорът на Плевенския Драматичен театър запази заглавието на постановката в тайна като само загатна, че тя ще е по Шекспир. Очакваната дата за премиерата е в началото на следващия творчески сезон 2016-2017 - 29 септември.

За нея вече са водени разговори с двама актьори - току що завършили класа по актьорско майсторство на проф. Стефан Данаилов.

Приятна изненада очаква любителите на театралното изкуство от началото на следващия сезон. До 50 % отстъпка от цената очаква тези, които решат да си купят билет две седмици преди датата на представлението.