В общината отчитат над 100 млн. лв. инвестиции в Хасково
В общината отчитат над 100 млн. лв. инвестиции в Хасково / Архив

Пред финализиране е процедурата Хасково да получи 4 военни имота и вече се чака решението на Министерски съвет- това съобщи на пресконференция в общината днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Имотите са бившето летище Узунджово, прилежащ терен от 922 декара и два над ДНА.

За над 100 млн. лв. са инвестициите в Хасково тази година, обобщи Делян Добрев. Над 80 млн. лв. от тях са за санирането на 77 блока в областния център, а останалите- по спечелени от общината проекти. Над 200 са заявленията в Хасково за саниране на жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност, при едва 30 в началото на мандата, отчете още той.

В началото на юни Добрев заминава на работно посещение в Китай, където на бизнес форум ще предложи Узунджово за карголетище на местни логистични фирми, стана ясно на пресконференцията днес. Той не скри, че вече са водени предварителни разговори за това.

 

В община Хасково народният представител Делян Добрев участва в съвместна пресконференция с кмета Добри Беливанов. Своеобразен отчет на свършеното до момента направи хасковският кмет. За водния цикъл на Хасково по предварителни разчети ще са необходими над 100 млн.лв, като за средствата ще се кандидатства по оперативната програма "Околна среда". Стъпка към това е създаването на ВиК Асоциация, като 6 месеца след учредяването й МРРБ трябва да посочи консултант, който до 30 месеца да представи анализ за необходимите работи по ВиК системите, стана ясно още на пресконференцията.