Борисов: Реагирахме бързо и адекватно на мигрантската криза
Борисов: Реагирахме бързо и адекватно на мигрантската криза / снимка: Пресцентър на Министерски съвет
Борисов: Реагирахме бързо и адекватно на мигрантската криза
87289
Борисов: Реагирахме бързо и адекватно на мигрантската криза
  • Борисов: Реагирахме бързо и адекватно на мигрантската криза

Премиерът Бойко Борисов оцени, че България реагира бързо и адекватно на мигрантската криза и всички са видели това, включително ЕК. Министър-председателят изрази това свое мнение в Люксембург, където участва на Юбилейния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП).

Борисов посочи, че страните от ЕС помагат с охраната на външните граници.

Все повече хора искат да дойдат в Европа, която се е превърнала в притегателен център, тъй като е най-уредената и най-богата част на света, каза той.

Бойко Борисов: Няма пробив на границата, хората да бъдат спокойни

Преди юбилейния конгрес на ЕНП Борисов разговаря с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Българският премиер е информирал шефа на ЕК за мерките, които българското правителство и държава предприемат за защита на границата във връзка с бежанския поток.

Борисов се похвали с най-бързото връщане на бежанци в ЕС

По време на разговора Борисов е посочил добрата организация на работа между българската армия и полиция във връзка със задържаната група мигранти, върнати в Гърция.

Юнкер е поздравил Борисов и България за навременната реакция.

По повод на политическата ситуация в страната, премиерът Борисов посочи, че е нормално преди президентски избори всички да се позиционират и да искат да извлекат дивиденти. „Ние вече доста години сме с ЕНП и ГЕРБ, като партия, е преминала през какви ли не перипетии, мисля, че е имало много по-тежки времена", каза още премиерът.

Борисов: Ако исках, много отдавна да съм бил президент

Според него всяка формация ще иска да покаже на президентските избори след няколко месеца, че е нейният кандидат е най-добрият.