8-годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро
8-годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро / Дарик радио, Хасково
8-годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро
87283
8-годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро
  • 8-годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро

8-годишната Василена се отказа от дълго чакания летен лагер в Пампорово за да помогне в каузата #СПАСИЖОРО. Кампанията събира средства за лечение на журналиста Георги Христов, който страда от злокачествено заболяване и единствената му алтернатива е лечение в чужбина, за което са необходими 40 000 евро.

Василена познава Жоро, тъй като той е братовчед на майка й. По време на вечеря миналия ден семейството коментирало проблема и детето спонтанно и само решило, че ще се откаже от лагера, за да дарят повече пари в помощ на Георги.

Защото един живот е по-важен от един лагер, заяви днес мъдро детето. Лагери ще има и в бъдеще, сега е по-важно бате Жоро да оздравее, каза още Василена, като заедно със своята майка дариха парите. Василена разказа, че познава дъщеричката на Жоро- Теди, с която неведнъж са си играли заедно и се похвали, че вече е второкласничка, след като успешно е завършила преди дни първи клас. Василена и нейната майка Йовка Андреева- в приложения звуков файл.

8годишната Василена се отказа от летен лагер за #спасижоро
netinfo

Друго 12-годишно дете - съименник на Георги Христов, дари днес събраните в касичката му 100 лева за кампанията. След като от своята майка научил за сериозния здравословен проблем на своя адаш, когото познава, обявил: „Аз ще му дам всички пари от касичката си”.

Кметът на Хасково Добри Беливанов и депутатът Делян Добрев днес също обявиха, че ще се включат с лични средства.

Част от каузата #СПАСИЖОРО вече станаха много търговски обекти и фирми. Можете да видите повече в страницата СПАСИ ЖОРО в социалната мрежа. Всеки, който иска, може да дари и в кутиите, поставени в Кауфланд - Хасково и Димитровград.

Тази сутрин сумата по банковите сметки бе в размер на около 1000 лв. Преди час тя достигна над 4 000 лв.

Можете да помогнете и вие с банков превод:

Банкова сметка:

ЦКБ АД- клон Хасково

BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ePay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ