Полицаи осуетиха наркосделка, иззеха над 100 кила амфетамини (СНИМКИ)
Полицаи осуетиха наркосделка, иззеха над 100 кила амфетамини (СНИМКИ) / снимка: Пресцентър МВР

Полицаи от отдел "Наркотици" на ГДБОП са задържали двама души при осъществяване на наркосделка. В събота следобед в столичния кв. „Младост" 1 са задържани 43-годишен мъж и 49-годишна жена.

В куфар, който мъжът извадил от автомобила си, били открити 50 килограма таблетки с лого „Каптагон". При полеви тест белите на цвят таблетки реагирали на амфетамин. В управлявания от жената лек автомобил спецполицаите открили друг куфар, в който имало още 50 килограма от същите таблетки, реагирали отново на амфетамин. Дрогата била разпределена в четири чувала от по около 25 кг.

Полицаи осуетиха наркосделка иззеха над 100 кила амфетамини (СНИМКИ)
netinfo

Стимуланти карали младежите да се чувстват безсмъртни в колите

Полицаи осуетиха наркосделка иззеха над 100 кила амфетамини (СНИМКИ)
netinfo
Последвало претърсване в жилището на мъжа, откъдето били иззети пет пакета суха зелена маса с общо тегло 2,5 килограма, която при направения полеви тест реагирала на марихуана, а в управлявания от него автомобил - таблетки, сходни с намерените в двата куфара. Открити са мобилни телефони и заглушаващо устройство за тях.

Полицаи осуетиха наркосделка иззеха над 100 кила амфетамини (СНИМКИ)
netinfo
Мъжът и жената са арестувани и привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел.

Предстои в Софийски градски съд да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" на двамата.