Как да изгорим калориите от любимите питиета
Как да изгорим калориите от любимите питиета / ThinkStock/Getty Images

Преди да посегнете към чаша с любимото си питие, помислете как тя ще се отрази върху килограмите ви, особено ако искате да отслабнете. Възможно е дори да се наложи да посетите залата за фитнес, за да се преборите с неблагоприятните за теглото последици от редовната консумация на алкохол, съветват международни експерти, цитирани от в. "Дейли мирър".

Водата не помага за отслабване

Нова статистика, публикувана на сайта MuscleFood.com, показва, че чаша червено вино от 250 милилитра се равнява на 214 калории. За да ги изразходва, е необходимо човек да направи 60 клякания. Ако си подели цяла бутилка с приятел, любителят на червено вино ще трябва да се поизпоти повече във фитнеса.

10 причини да пием бира

Почитателите на бирата трябва да знаят, че тя е особено калорична. Халба от любимото пиво се равнява на 330 калории, за изгарянето на които е необходима 20-минутна високо интензивна интервална тренировка. Любителите на бирата, особено в летните горещини, рядко минават само с една халба, което означава допълнително потене в залата за тренировки.

Какво определя вида алкохол, който харесваме

Чаша бяло вино от 250 милилитра съдържа 190 калории. За изгарянето им са необходими 30-минутни занимания с кикбокс. Разбира се, времето за изразходването им ще се увеличи съществено, ако пиещият не се ограничи само с една чаша.

Любителите на джина с тоник могат да "дишат" по-спокойно от почитателите на бирата и виното - 170 милилитра от предпочитаното им питие се равняват на 143 калории. Или ако предпочитат - на 260 коремни преси за изгарянето им, пише БТА.

Определиха идеалните пропорции за джин с тоник