Наводнения, предизвикани от проливни дъждове, причиниха смъртта на най-малко четирима души в Южна Германия, предаде ДПА, като се позова на властите.

Мъж на около 60 години е загинал в наводнен подземен паркинг, след като водата изпълнила мястото, без да остави възможност на човека да избяга, каза Карстен Денер, говорител на областното министерство на вътрешните работи в Баден-Вюртемберг.

В град Швебиш Гмюнд, провинция Баден-Вюртемберг, се предполага, че са загинали пожарникар и човек, когото той се е опитвал да спаси. Издирването им продължава.

Наводнения в Южна Германия взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo
Полицията в Баден-Вюртемберг съобщи, че 13-годишно момиче, което вероятно е искало да се скрие от бурята под железопътен мост, е било ударено от влак и е починало.

В същата федерална провинция завод на Ауди се наложи да спре работа, защото част от него се оказа под вода.

Наводнения в Южна Германия взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo
От ранните часове на днешния ден пожарникари се опитват да отводнят предприятието, съобщи говорителка на компанията, цитирана от ДПА.

Не е ясно кога ще бъде възобновено производството, допълва БТА.

Поройни дъждове имаше и в провинция Бавария, където бяха нанесени материални щети.

Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн, припомня БГНЕС. Главният град е Щутгарт. Снимки: БГНЕС