Валерия Дончева е избрана в Оперативното бюро на Младежкото обединение на БСП
Валерия Дончева е избрана в Оперативното бюро на Младежкото обединение на БСП / снимка: Пресцентър- БСП

Валерия Дончева беше избрана в Оперативното бюро на Младежкото обединение на БСП. Тя ще бъде секретар по социалните дейности, реши Националния съвет на младите социалисти. Първото заседание на висшия орган гласува 21-членен състав на Оперативното бюро и правила за структуриране на областните съвети.

На своето заседание младежите в левицата обсъдиха и как МО в БСП да се превърне в по-силен притегателен център за всчики млади хора в България, които искат промяна в политическия модел. „Разгледахме възможността за приемане на серия от мерки в сферата на обрзованието и заетостта, с които да се гарантира равен достъп до образование и работно място на всеки млад човек.

МО в БСП ще разработи и свой подробен план за дългосрочно развитие на всички български региони, който да включва развитие не само на транспортната, но и на стопанската, здравната и образователната инфраструктури. НС на МО в БСП се обяви за развиване на патриотизма и родолюбието, защото именно младите сме отговорни на българските корени и историята и традициите трябва да се пазят“, каза Валерия Дончева след заседанието.

Трима представители на Великотърновската организация са членове на Националния съвет – областният председател на МО - Валерия Дончева, членът на ИБ на Общинския съвет на БСП-Велико Търново Красин Каракоцев и председателят на Общинския съвет на БСП-Павликени Христо Кавалски.