Татяна Дончева заяви пред Нова телевизия, че вероятно би се кандидатирала за президентските избори, но с определени условия.

"Ако тези условия не са налице, аз не бързам. Виждам, че никой не бърза. Това е като бягане на дълги разстояния. Тактиката е да не допуснеш да те избутат в края на групата, да заемеш позиция в първите пет-шест и да съхраниш силите си за финалния спринт", коментира Дончева.

Според нея Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори.

"Познавайки го много отдавна, знам, че той не е готов да загуби каквото и да било състезание. Тук има едно имиджово пробване", добави тя.

На въпрос дали ще обърка нечии планове евентуална кандидатура на Георги Първанов и възможно ли е това да се случи, Дончева коментира, конституционно това не е възможно да се случи.

"Но тъй като във всеки правен казус има две точки, които взаимно се изключват. Той е намерил такива адвокати, но се опасявам че това няма да му помогне пред ЦИК. Но неговото заявление има повече имиджов аспект", коментира тя.

По думите й ГЕРБ единствено има интерес от предварителното елиминиране на Плевнелиев като кандидат.

"Възможни са много сценарии, но е важно да се разбере, че тези президентски избори са важни като ключ на сериозни промени, България да се откъсне от кукловодите. Те не стоят зад хора, които не им харесват и не играят по свирката им. Разделителната линия трябва да бъде „за" и „против" статуквото. А БСП сега е в критична ситуация - на два големи фрагмента", добави още Татяна Дончева.

Източник: Novanews.bg