Искрен Веселинов бе гост на Ботевите празници в Кривина
Искрен Веселинов бе гост на Ботевите празници в Кривина / снимка:ВМРО Русе

Традиционните Ботеви празници се проведоха вчера в село Кривина, община Ценово. Всяка година в населеното място се събират за случая стотици жители и гости. Официален гост на събитието беше народният представител от ПФ Искрен Веселинов, придружен от регионалния координатор на ВМРО и председател на групата общински съветници „Патриотите, ВМРО, Глас народен“ Галин Григоров.

„Празникът има особен дух, който всеки трябва да опита. 2 юни е може би един от най-важните дни в нашата обща историческа памет. Ние трябва да си спомняме и си спомняме за онези стотици и хиляди наши предци, които отдадоха най-ценното, което притежават – живота си за нас. Символ на тези хора е Ботев, който остави своята съпруга и своето невръстно дете, за да потегли към пушещите още руини на Панагюрище, за да развее отново знамето на бунта и да поведе отново борбата за свобода.“ – каза в своето слово народния представител Искрен Веселинов.

От читалището и кметството бяха подготвили кратка програма, в която имаше рецитал на патриотични стихотворения, писани от местни деца, поднасяне на венец пред паметника на загиналите местни жители във войните за национално обединение, тържествена заря и хубави български народни танци. На празника специални гости бяха и представители на НД „Традиция“, които предрешени като четници, застанаха на почетна стража пред паметника на загиналите във войните, придружени от две местни деца със запалени факли. По стара българска традиция всички почетоха загиналите техни съселяни с едноминутно падане на колене.