Антоанета Апостолова отново треньорка на годината в Австрия
Антоанета Апостолова отново треньорка на годината в Австрия / Личен архив

Треньорът по художествена гимнастика Антоанета Апостолова, която започна своята кариера от „Велбъжд"- Кюстендил, спечели за втори път наградата за треньорка на годината в област Щаермарк, Австрия. Тя бе носител на наградата- 18 килограмова бронзова статуетка на дискохвъргач и през 2011 година.
„Това е признание за мен и клуба, в който работя от 12 години. Наградата получих за успехи през изминалата година- медали от републикански първенства, индивидуално- 6 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала и ансамбли- 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали. Благодарна съм на моя клуб „Велбъжд"- Кюстендил, които ме създаде като състезател и треньор и на моите треньорки Блага Шишкова и Райна Афионлиева", коментира пред Дарик Антоанета Апостолова.
На пищна Гала вечер бяха връчени годишните награди на спортист, спортистка, отбор, треньорка и треньор на годината. Отличени бяха подрастващи спортист и спортистка на областта. Бяха номинирани 10 спортисти сред тях и Люси Анн Хубер- художествена гимнастика, състезател на Антоанета Апостолова. Тя е републиканска шампионка на Австрия за девойки- 2015 година, а следващия месец й предстои участие в Европейски първенство в Холон, Израел.

Антоанета Апостолова отново треньорка на годината в Австрия
netinfo