Общински съветник от Плевен може-Плевен побеждава напусна групата си
Общински съветник от Плевен може-Плевен побеждава напусна групата си / dariknews.archive

Общинският съветник от местния парламент на Плевен Ибрям Мусов напуска групата на „Плевен може - Плевен побеждава" и става независим. Решението на Мусов, което влиза в сила от днес, обяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„Това е първи случай на напуснал група съветник от новия мандат на Общинския съвет. Мотиви в писменото заявление от г-н Мусов не са посочени", обяви председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Той коментира, че решението на Ибрям Мусов не променя по същество баланса на силите в местния парламент. „Търсенето на максимално широк консенсус при взимането на решения в Общинския съвет е добре за общината и за Плевен, а критиката по отношение на проектите за решения следва да бъде чисто градивна", коментира още Мартин Митев.

Общински съвет - Плевен е в състав от 41 съветника. Групите в местния парламент са седем - "За промяна - БСП И ПК "Тракия" с председател Цветко Цветков, група „АБВ" с председател Цветан Антов, група "Гергьовден" с председател Христомир Христов, група "ДПС" с председател Методи Петков, група "Плевен може - Плевен побеждава" с председател Пепо Петков, група „ГЕРБ" с председател д-р Йордан Георгиев и група „БДЦ" с председател Здравко Георгиев. Общинските съветници, нечленуващи в групи, са четирима.