Детски хепъниг в Цар-Симеоновата градина
Детски хепъниг в Цар-Симеоновата градина / freeimages.com

Детски хепънинг под надслов „С грижа за детето”  по повод 1 юни  - Международния ден на детето, ще се  състои от 10.30 до 12.00 ч. във Виенския павилион на Цар-Симеоновата градина. Събитието се организира от Комплекса за социални услуги за деца и семейства/КСУДС/.

За поредна година, екипът на КСУДС ще отбележи Деня на детето с много детски игри, празнично настроение и послания към възрастните за значимостта на детството, като най-важен етап в живота на всеки човек. Акцент в програмата тази година ще са децата от театрална група „Талантите на Комплекса”, които са подготвили сценки „Ха да видим: Кой кого?”, надлъгване по Чудомир.

Денят на детето е повод и за популяризиране правата на децата в рамките на кампаниите, които КСУДС провежда. По време на празника екипът ще отправи своите послания: „Остани родител”, „Нека бъдем толерантни”, „Да бъдеш дете, не трябва да е болезнено”, Отвори сърцето си, приеми дете”, „Да върнем децата на Пловдив в училище”, „Подай ръка, не пари!”. Специалисти от екипа ще информират хората за правата на децата и услугите, които Комплексът предлага. Ще има открито ателие по квилинг и акция по кръводаряване. Екипът на Европейски информационен център  „Европа Директно” – Пловдив, с ръководител Красимир Лойков ще осигури образователни книжки за децата, които ще вземат участие в празника. В празничната програма ще участват талантливите танцьори и музиканти от СОУ „Любен Каравелов” – гр. Пловдив.

В края на събитието, по традиция, децата ще пуснат в небето балони с надпис „За да има детство”, символ на усилията и стремежа на всички възрастни да пазят и защитават детето в света, в който живеем.

Тази година Комплексът разширява своята кампания за популяризиране на детските права, като седмицата „С грижа за детето” стартира на 30 май 2016 година в Община Стамболийски. Заедно с местната общност на с. Куртово Конаре – Общинска администрация, Читалище, Училище и Детска градина, ще се проведе празник, на който ще се изявят деца от фолклорни групи, училище и детска градина. На 31 май празничната програма продължава в с. Първенец, Община Родопи, където отново екипът, децата и възрастните от общността ще празнуват и ще отправят послание за един по-сигурен, по-добър и по-безопасен свят за всяко дете.

На 1 юни в гр. Пловдив е финалът  на събитията, които Комплексът организира  по повод Деня на детето.