Четирима педагози от област Добрич с наградата Неофит Рилски
Четирима педагози от област Добрич с наградата Неофит Рилски / МОН

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед за удостояване с почетното отличие „Неофит Рилски“ на 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета. Сред тях има четирима педагози от област Добрич.

Наградените са Мария Ставрева Недялова – старши учител по български език и литература в СОУ”Асен Златаров” – Шабла, Минка Ганева Монева – старши учител в начален етап в СОУ „Св.Климент Охридски в Добрич, Енеида Ненова Иванова – директор на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Добрич и Валентина Иванова Господинова – директор на ЦДГ №20 „Радост” в Добрич.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.