Варна в топ 10 на предпочитани дестинации в Германия
Варна в топ 10 на предпочитани дестинации в Германия / Live.varna.bg

Немските туристи проявяват все по-силен интерес  в началото на туристическия сезон към възможностите за почивка по българското Черноморие и във Варна. Това показват множество публикации в авторитетни немски туристически списания и интернет портали, както и данните от големите германски туроператори. За  “Лято 2016” те са договорили повече хотелски легла за морската столица, съобщиха от дирекция  „Туризъм“ на Община Варна.

Варна в топ 10 на предпочитани дестинации в Германия
netinfo

Едно от най-авторитетните немски издания за анализи и новини в туризма FVW в два последователни броя е публикувало аналитични статии, които потвърждават засиления интерес на немските туристи към региона на Варна. Анкетираните райзебюра и туристически агенции отбелязват рекорден ръст от +45% (м. март) и +60% (м. април) в продажбата на туристически пакети спрямо същите месеци на предходната 2015 г.

Варна в топ 10 на предпочитани дестинации в Германия
netinfo

Според изданието от 10-те най-предпочитани дестинации за почивка, най-голям е отливът на немски туристи от Анталия в Турция и Хургада в Египет.  За сметка на това през март Варна се е изкачила до осмо място с пазарен дял от 4% в ТОП 10 на най-предпочитаните дестинации на германците за пътувания с обща цена.

Варна в топ 10 на предпочитани дестинации в Германия
netinfo

Добри са новините и за чартърите до летище Варна, до което са разкрити нови линии от няколко немски града. За първи път до морската столица ще лети и чартърният авиопревозвач „Condor”, който това лято ще изпълнява от 22-ри май всяка неделя полети до Варна. Летището обслужва голям териториален периметър, който включва курортните комплекси „Златни пясъци”, „Св.Св. Константин и Елена”, Албена, Балчик, Обзор, Камчия и др. Туристите в тези комплекси се явяват и туристи на Варна, тъй като често посещават града на еднодневни екскурзии, културни събития или развлечения, обясниха от дирекция „Туризъм“.