„Най-сладкият ден” посреща на сцената си 1200 деца
„Най-сладкият ден” посреща на сцената си 1200 деца / организаторите

Най-очакваният и най-усмихнат детски празник под открито небе отново ще посрещне на сцената си над 1200 талантливи деца и младежи от Варна. Седмото издание на „Най-сладкият ден” очаква всички в детския кът на Морската градина. По традиция празничната фиеста ще стартира в 10 ч. и ще завърши в 20 ч. От сутринта до вечерта малките участници ще пеят, танцуват и рисуват, показвайки своя неподправен талант и артистични умения.

На сцената ще се изявят възпитаниците на балет „Тинити” и студио „Палас”, танцова формация „Хатор”, възпитаниците на клуб „Айкидо Доджо”, народният ансамбъл „Фолклорен извор” при НЧ „Тополи”, Танцова школа „Тракийче”, балетна формация „Мелъди”, възпитаниците на музикалния педагог Павлинка Тодорова, брейк формация „Крейзи форс”, клуб по танци Стар денс, Н.Д. балет, Слънчевите деца от училище Йордан Йовков, балет „Реверанс”, възпитаниците на музикалния педагог Атанаска Липчева, танцов ансамбъл „Фолклорни ритми”, възпитаниците на вокалния педагог Кремена Матева, малчуганите от група „Тюленче” при ЦДГ №32 „Моряче”, вокална формация „Бънджи сингърс”, клуб по акробатичен рокендрол „Картим”,  деца от занималня „Туки Так”, възпитаници на читалище „В. Левски – Галата 1927”, таланти от частно училище  „Юрий Гагарин” към СОК „Камчия”, вокална група „Весели щурчета”, възпитаници на музикалния педагог Мила Маврова и др.

В томболите през целия ден ще се раздават много лакомства и награди за деца от публиката, между които – разходка с пиратски кораб; почивка за мама, татко и дете в гр. Копривщица; седмичен лагер за деца; талони за забавления и игри в детски кът; ваучери за атракциони, сладкарници и занимални и още много подаръци. Към шоуто ще се присъедини и парадът на сапунените балони с награди от конкурса за най-добър карнавален костюм.

И накрая – щура детска дискотека ще постави финала на празничната фиеста и началото на лятото, с много танци и еуфорично настроение.