След седмица билетът от левче отива в историята, предлагат нови карти
След седмица билетът от левче отива в историята, предлагат нови карти / БГНЕС, архив
След по-малко от седмица билетът от левче отива в историята, глобите се увеличават
87207
След по-малко от седмица билетът от левче отива в историята, глобите се увеличават
След по-малко от седмица билетът от левче отива в историята, глобите се увеличават
  • След по-малко от седмица билетът от левче отива в историята, глобите се увеличават
  • След по-малко от седмица билетът от левче отива в историята, глобите се увеличават

Старите билети за столичния градски транспорт няма да важат след 1 юни, когато влизат в сила новата цена на пътния документ. От началото на месеца еднократният билет ще струва 1.60 лв. Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки, съобщи за Дарик Илияна Кисова, ръководител „Продажби" в Центъра за градска мобилност. Замяна ще има и при талоните за 10 пътувания, тъй като тяхната цена се вдига от 8 на 12 лева. Абонаментните карти запазват досегашната си стойност, като годишната карта за цялата градска мрежа се намалява на 365 лева.

След по-малко от седмица столичани вече ще пътуват срещу 1.60. Промените, предложени от Центъра за градска мобилност, бяха одобрени от местния парламент и влизат в сила от 1 юни. Пътниците, които имат билетче на стойност от 1 лев, са длъжни да го заменят от началото на следващия месец, обясни Илияна Кисова от дружеството.

"От 1 юни започва подмяна на неизползваните превозни документи. Промяната ще продължи до 30 септември включително, т.е. неизползвана карта за еднократно пътуване, на стойност 1 лев, може да бъде върната и с доплащане от 0.60 ст. се заменя с карта за еднократно пътуване на цена 1.60 лв. Това ще става във всички пунктове за продажба на Центъра за градска мобилност", каза Кисова.

Билетът за транспорт на софиянци скача на 1,60 лв., глобата - 40 лв.?

Цените на картите остават непроменени, но от ЦГМ предлагат две нови. Туристическата карта „София", пък ще влезе в сила от есента, допълни Кисова.

"В сила влизат нови карти. Една от тях е тридневната карта, която е с цена 10 лева; картата за метро "Плюс", която е едномесечна карта за 43 лева и ползване на метрото плюс една наземна линия; карта "София" влиза в сила от 1 октомври. Тя ще е на стойност 20 лева и ще дава възможност за посещение на различни обекти с намаление", допълни тя.

От 1 юни увеличение ще има и при глобите за нередовни пътници.

"Пътникът ще трябва да си заплати карта, продавана от контрольор, която е на стойност 40 лева. Ако това не бъде изпълнение, се образува наказателно постановление и глобата от 1 юни е 200 лева", каза още Кисова.