Обвиненият за убийството на родителите си полицай остава в ареста
Обвиненият за убийството на родителите си полицай остава в ареста / DarikNews.bg, архив

Разширен състав на Пловдивския окръжен съд остави в ареста обвиняемия полицейски служител Венцеслав Караджов, син на пенсионерите Цветан и Божурка Караджови, които преди дни бяха намерени убити в дома си до жп линията в квартал "Хр. Смирненски". Днес той обжалва задържането си под стража.

Преди няколко дни Районната прокуратура образува досъдебно производство срещу 45-годишния мъж и го привлече като обвиняем за предоставяне на огнестрелно оръжие на непълнолетния си син.

Синът на убитите пенсионери обжалва ареста си

В началото на май 2016 г. в землището на с.Дедево, Пловдивско, Караджов е предоставил на 15-годишния си син пистолет с цел обучение в стрелба и с оръжието са били възпроизведени изстрели. За престъплението, по което му е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

Преди началото на днешното съдебно заседание обвиняемият каза, че очаква да бъде освободен, защото е невинен. По думите му синът му Алекс Караджов не е способен да удържи пистолет, с подобен калибър, още по-малко да произведе изстрел.

Привлякоха като обвиняем сина на убитите пенсионери, дал оръжие на детето си

В съдебната зала прокурор Димитър Махмудиев заяви, че след изчерпателен анализ на показанията и на събраните доказателства, намира мярката "задържане под стража" за адекватна.

Защитата на Караджов - адвокат Светлана Званчева, контрира държавното обвинение и определи като неправилно определението "оръжието се предоставя на сина за ползване". Тя каза още, че няма преки доказателства, че детето е произвело изстрел, още повече, че баща му е бил при него през цялото време.

Убитите пенсионери в Пловдив подали сигнали за малтретиране в полицията

Звачева допълни още, че непълнолетният син е бил разпитан без да бъде попитан дали е съгласен за това, което тя определи като незаконно.

Пловдивските магистратите прецениха, че има доказателства, които категорично свидетелстват, че е извършено високо престъпно деяние. Фактът, че Венцеслав Караджов е служител на МВР, се явява утежняващо по делото обстоятелство.

След приключване на заседанието полицейският служител отрече да е виновен по делото и заяви, че всичко това са само предположения, свързани с другото дело, заведено заради убийството на родителите му. Истината е, че трябва да остана заключен, коментира още той.

Новини от Пловдив