Награди за футболистите на Стралджа
Награди за футболистите на Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Футболният отбор от юноши младша възраст на ФК „Стралджа" се класира на престижното второ място в своята възрастова група и по този начин написа още една славна страница в историята на стралджанския футбол.

Успехът е още по-грандиозен, тъй като стралджанци оставиха зад себе си отбори и градове с традиционно добри футболни школи, като Ямбол, Айтос, Несебър и Поморие.

Успехът на младите футболисти, водени от треньора и педагог Христо Колев не остана незабелязан от кмета на Община Стралджа, който награди с парични премии всички футболисти.

Награждаването на младите наследници на Стоичков и Бербатов се проведе в залата на кмета, който посрещна отбора с думите: „Благодаря ви момчета, че прославихте Стралджа". Кметът подчерта, че премиите са от лични средства и не ощетяват футболния и респективно общинския бюджет и целят да стимулират футболистите и треньорския щаб за още по-големи успехи в бъдеще.

По време на срещата кметът подчерта, че познава треньора на отбора, като честен и принципен човек и обеща на футболистите, че винаги ще бъде до тях. Между личните истории за играни мачове с безброй звезди от световна величина, кметът Киров запозна гостите си и с това как протича управлението на града и общината.

Освен с паричните премии спортистите ще бъдат наградени и с нови комплекти пълна спортна екипировка, с която през новия сезон отборът ще добие почти професионален облик и отново ще бъде за пример в своята група.