Българска храна в менюто на ресторантите
Българска храна в менюто на ресторантите / БГНЕС архив
Българска храна в менюто на ресторантите
87197
Българска храна в менюто на ресторантите
Българска храна в менюто на ресторантите
  • Българска храна в менюто на ресторантите
  • Българска храна в менюто на ресторантите

Хотелите и ресторантите от мрежата на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще използват в менютата си български храни и напитки, произведени по Български държавен стандарт.

За тази цел по-рано днес от асоциацията подписаха и меморандум за сътрудничество заедно с колегите си от браншови организации на производители на храни и напитки у нас.

Българско кисело мляко на конкурс „Произведено в Америка"

Използването на родни храни в ресторантите е част от мерките за гарантиране качеството на туристическия продукт и насърчаване предлагането на повече услуги в туризма, каза след среща с браншовите организации министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Успяхме заедно да направим първата стъпка към реализиране на тази толкова важна идея, именно да популяризираме българските храни напитки, произведеното в България, особено в сектор „Туризъм".

Кулинарните съкровища на българската кухня

Навсякъде всички хвалят нашата храна, която е произведена в България и казват - „Ние правим огромна разлика между доматите и шопската салата, които са произведени в България и това, което е при нас - навън. И това е само много малка част от това, което ние можем да предложим, което се произвежда в нашата страна", коментира Ангелкова.
Mинистърът на земеделието и храните Десислава Танева също защити качествата на храните и напитките, родно производство.

Вековната тайна на столетниците в Родопите

„Ние трябва да се брандираме като страна, която произвежда най-качествените храни и земеделски продукти, може да предложи най-висококачествените туристически услуги във времена, в които потребителят решава какъв избор да направи.

А в тези времена на пазара на храни съществува изключително многообразие, но храната с най-високо качество, това са храните по Български държавен стандарт, каквито имаме за млечните и местните продукти, за хляба, утвърдени стандарти, каквито имаме за лютеницата и за растителните масла", посочи министър Танева.

От браншовите организации обещаха, че веднага ще вкарат българските храни и напитки в менютата си.