Старата река излезе от коритото си, подкопа брега и заля улици в Казанлък. Над 20 часа дъждът не спря да вали в региона, съобщава Нова телевизия. Местните жители казват, че не са виждали реката така от десетилетия.

Жителите на няколко населени места в Казанлъшко се бориха с придошлите води. В Казанлък битката с водната стихия продължи и в четвъртък сутринта, след като цяла нощ огромни камиони превозват строителни материали, с които се строи дига на Стара река. Реката подкопа опасно коритото близо до къщи и училище, което наложи изграждането на дигата.

Спрени бяха електричеството, водата и газоподаването в квартал Дерелика. Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията.

В Казанлък вече не вали, но в планината в района на Бузлуджа и Шипка вали пороен дъжд, който се стича по коритото на Стара река.

В Долно Изворово хората сами излязоха да запушат речното корито. Пътят между село Енина и град Крън е затворен за движение заради излязлата река и над 50-сантиметрови наноси от камъни, пясък и кал. Съборени са няколко моста, има наводнени къщи.

Кметовете коментират, че ситуацията е овладяна.

Междувременно тази сутрин от АПИ съобщиха, че поради наводнен участък от пътя Казанлък - Стара Загора при 212-и км в района на с. Ягода, движението се извършва в една лента и се регулира от "Пътна полиция".

Източник: Novanews.bg