Хванали 8 шофьори, употребили наркотици, и 17 пияни водачи по празниците
Хванали 8 шофьори, употребили наркотици, и 17 пияни водачи по празниците / БГНЕС, архив

При специализирана акция на пътните полицаи по време на дългата почивка заради 24 май в София са проверени 447 моторни превозни средства и 535 души, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

При операцията, състояла се в периода от 22.00 часа на 20 май до 4.00 часа на 24 май, са задържани осем водачи, шофирали под въздействие на наркотични вещества, за други 17 е установено, че са седнали зад волана след употреба на алкохол

В хода на специализираната операция със съдействието на Центъра за градска мобилност са репатрирани 25 автомобила за неправилно паркиране. Съставени са 75 акта за административни нарушения и 32 фиша. Отнетите свидетелства за правоуправление са 27, а спрените от движение автомобили за висок шум, техническа неизправност или друга противозаконна интервенция са 22.

Полицията с препоръки към абитуриентите

От началото на абитуриентските балове до момента с мобилни камери са заснети 32-ма нарушители, превозвали зрелостници. Предстои да им бъдат изпратени уведомителни писма. Други осем водачи са санкционирани на място.