Искат постоянен арест за мъжа, заплашил жена и й откраднал колата
Искат постоянен арест за мъжа, заплашил жена и й откраднал колата / Дарик Варна, архив

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража" спрямо 29-годишния Антон А., който отне със заплаха противозаконно автомобил и в последствие го изостави, съобщиха от пресслужбата на районното обвинение.

Варненец заплаши с оръжие жена и й открадна колата

Инцидентът стана в неделя около 17.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски". Потърпевшата е била принудена от нападателя си да шофира до отдалечена местност извън града, където той отнел колата й „Ситроен".

След като жената подала сигнал в полицията, автомобилът е бил засечен. При опит да бъде спрян крадецът не се подчинил на подадения сигнал и избягал. След преследване той е бил ограден и арестуван в квартал „Аспарухово" около 22.00 ч.

В момента извършителят е в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура - Варна.

Престъплението, за което е повдигнато обвинение спрямо Антон А., е извършено в изпитателния срок на присъда за незаконно притежаване на оръжие. Назначени са експертизи на открития газов пистолет, с който е заплашил собственичката на колата, за да се установи дали е преправен в боен.

Действията по разследването на дръзкото противозаконно отнемане на автомобила продължават.