Митничари пресякоха опит за контрабанда на анаболни стероиди
Митничари пресякоха опит за контрабанда на анаболни стероиди / netinfo

Митническите служители на пункт Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанда на анаболни стероиди. Препаратите са открити в  лек автомобил с българска регистрация,  влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

Шофьорът на автомобила, български гражданин, заявил пред служителите, че не внася нищо за деклариране. Митничарите обаче селектирали превозното средство за щателна проверка. При проверката в личния багаж на водача са открити 67 лекарствени продукта, сред които 70 ампули "Rimobolan" инжекционен анаболен стероид  и 17 писалки с инжекционен разтвор "Genotropin" .

Лекарственият препарат "Rimobolan" е с високи анаболни свойства за видимо отражение върху физиката на човека. "Genotropin" стимулира растежа, като за по-добри резултати при спортисти се комбинира с други стероиди.

Контрабандно пренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора - 30-годишен български гражданин. Образувано е административно-наказателно производство.