Патриотичният фронт се превърнал в най-важния коалиционен партньор, твърди Бъчварова
Патриотичният фронт се превърнал в най-важния коалиционен партньор, твърди Бъчварова / БГНЕС, архив

Патриотичният фронт е най-голямата група в момента, с която ГЕРБ си партнира при вземане на решения в управлението. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред БНР.

"Все пак има една група от Реформаторския блок, за която ни е трудно да кажем дали е още в коалицията или не е - според тях не е, но не е излязла от групата", посочи Бъчварова пред БНР.

Тя допълни, че гласуванията, които се виждат в парламента показват по-скоро опозиционно поведение на тази група, но основната част от Реформаторския блок поддържа един изключително добър диалог с останалите партии и благодарение на това се вземат решения.

Вицепремиерът коментира, че при съставянето на правителството е имало общо разбиране, че заради широкия формат на коалицията всеки може да гласува в рамките на своето политическо виждане.

"Същото се отнася за останалите парламентарни групи и аз мисля, че това е нормалната среда на парламентаризма - да се подкрепят предложения по същество, когато имат своите основания, имат своя политически и управленски смисъл и се надявам подкрепата, която имаме от другите политически групи да е по тази логика, да имаме и с тях общо разбиране по някои въпроси", поясни Бъчварова.

Тя изтъкна още, че политическата атмосфера, в която правителството на Бойко Борисов работи, не е лека, но като цяла именно това "държи в тонус всяка една от партиите в коалицията".