Натоварен трафик след голямата почивка
Натоварен трафик след голямата почивка / БГНЕС

След четирите почивни дни хиляди хора се прибират към София и големите градове в страната.

Движението на входовете на столицата е натоварено, но няма образували се колони, съобщи шефът на столичната пътна полиция комисар Тенчо Тенев.

Пътни полицаи регулират трафика ръчно по места. Засега завръщащите се в София се придвижват спокойно.

„Най-интензивен е трафикът по бул. „Цариградско шосе". По магистрала „Хемус" и бул. „Ботевградско шосе" също движението е натоварено, но не чак толкова много", допълни той.

Няма толкова голям наплив, както след предишните почивни дни, отбеляза комисар Тенев.

Интензивен е трафикът и към големите градове в страната. По-рано през деня катастрофа, при която загина млада жена, затрудни движението на пътя София-Варна при великотърновското село Шереметя.

Тежка катастрофа на пътя София-Варна край село Шереметя, млада жена загина

Интензивен е потокът от моторни превозни средства на граничните пропускателни пунктове. Поради възникнал проблем в системата на румънските гранични власти, от 16.40 часа временно е преустановено пропускането на МПС на ГКПП Дунав мост на вход за България, има образувана колона от коли, товарни автомобили и автобуси. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По информация на „Гранична полиция", трафикът е интензивен, особено на вход и изход на ГКПП-Кулата. На изход на ГКПП-Капитан Андреево се е образувала опашка от ТИР-ове. Не се допуска преминаването на товарни автомобили, автобуси и леки коли през ГКПП-Дунав мост - на вход за България. Причината за това е възникнал проблем в системата на румънските гранични власти.

По тяхна информация експерти работят по отстраняването му, очаква се към 20 часа пропускането да се възстанови. По останалите гранични пунктове трафикът е обичаен.