Връчиха призовете „Учител на годината в Дупница
Връчиха призовете „Учител на годината в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

4 -ма учители бяха удостоени със званието „Учител на годината" за 2016 година. Вече няколко години община Дупница награждава педагозите на 24 май - Ден на българската просвета и култура, и славянската писменост.

Връчиха призовете Учител на годината в Дупница
netinfo

„Учител в детска градина", в тази категория наградата беше връчена на Добринка Диканска, главен учител в ЦДГ „Детелина" в Дупница. Тя има 37 години стаж в детска градина и е в основата на всяко празненство в градината - пише сценарии, прави декори и организира тържествата.
В категория „Учител в началото образование" наградата получи Силва Крумова, главен учител по музика в ОУ „Евлоги Георгиев". Нейните ученици печелят награди в различните състезания и конкурси, участват активно в училищния живот, както и в културния живот в общината. На националното състезание „Ключ към музиката" бяха класирани 5 нейни ученици, двама от тях спечелиха първо и второ място.
В третата категория „Учител в основното образование" приз получи Емилия Панайотова, главен учител по български език в ОУ „Неофит Рилски". Тя има голяма роля за добрата подготовка и отличното представяне на нейните ученици в олимпиади и състезания. Участва в реализирането на различни проекти.

Връчиха призовете Учител на годината в Дупница
netinfo

Приза „Учител в средното образование" получи Йорданка Зашева, преподавател по руски език в СОУ „Св. Паисий Хилендарски". Носител на редица грамоти за отлично представяне на нейните ученици на национални фестивали и конкурси за руска песен, поезия и танци. През 2016 година получава Почетен лист за подготовка на ученици за участие в областен етап на Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце".
В празничната програма на пл. Свобода се включиха деца от балетната школа към НЧ „Зора", ВГ „Сладурите", ФС „Зора" към НЧ „Зора" и ДЮФА „Рила".

Връчиха призовете Учител на годината в Дупница
netinfo

Поздравително слово към учители и ученици произнесе зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев. „Нека бъдем верни една цел, да възпитаваме признанието към родните ценности и българското самосъзнание в децата ни", каза в речта си Георгиев.